Welkom bij oldtimerrestauratie.com

Het restaureren van oldtimers is onze passie. We doen dat niet om ons brood mee te verdienen. Tijd speelt een ondergeschikte rol. We kunnen dan ook alle aandacht en tijd geven aan problemen en hun oplossing. We restaureren onze eigen auto's en helpen anderen dit ook te doen. Het is onze doelstelling kennis over restauratie te vergaren, samen te brengen en belangeloos met anderen te delen. Dit is ook een uitgangspunt bij deze website. Steeds als we een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is, maken we er een verhaal van en publiceren we het op de website. Het gaat daarbij om informatie die je niet gauw op internet terug vindt. Een ieder kan een verhaal aanleveren. Als dit gepubliceerd  wordt, vermelden we de bron.

  

 

Nieuwe mogelijkheden op de website

Zoals u ziet is de website in een nieuw jasje gestoken. Ook zijn er een paar dingen aangepast. Nu is het makkelijker om een artikel in te zenden. Ook is er een forum-mogelijkheid toegevoegd. Als er bepaalde hoofdonderdelen toegevoegd moeten worden horen we het graag. We wensen u heel veel plezier op onze website.

 

 

Teksten op de website

Tijdens het restaureren en werken met oldtimers kom je regelmatig problemen tegen waarvan je zegt: hoe los ik dat nu weer op? Veelal is de oplossing heel simpel, als je het maar weet. Iedere keer als wij tegen iets aparts aanlopen of een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is om over uit te wijden, maken we een verhaal en plaatsten we dit op de website. In dit verband wordt het ook gewaardeerd als iemand een aardig verhaal of een goede tip heeft deze even via een mailtje naar ons opstuurt zodat we het kunnen plaatsten.

We nodigen je uit om door de website heen te bladeren en de verhalen te lezen. Ik ben ervan overtuigd dat je iets tegenkomt waar je plezier van kunt hebben.

 

motor artikel

 

Adres

Op deze website hebben wij bewust geen adres geplaatst aangezien wij niet willen dat een ieder zonder afspraak langs komt. Wij zijn lang niet altijd aanwezig. Stuur een mail voor informatie (contact) of bel even op (06-22229906). Als nodig geven we dan de adresgegevens.

 

Voor het goed functioneren van een apparaat of lamp is een goed contact met de plus en de minpool van de accu (via de kabelboom) essentieel. Het contact met de pluspool levert meestal niet het probleem. Het contact met de minpool en via de carrosserie naar de verschillende stroomafnemers is bij uitval of vreemde verschijnselen de oorzaak. De minpool van de accu is (bij de meeste auto’s) verbonden met de carrosserie. De oudere Engelse auto’s zijn meestal met de plus aan de massa. De auto is als massa één groot geleidend deel. Bij het aansluiten van een lamp of apparaat wordt er van uit gegaan dat het contact met de carrosserie (en dus de massa) wel aanwezig is. In veel gevallen is dat ook zo, zeker als de verbinding net gemaakt is. Maar ja, het corrosiespook tast elke verbinding aan, dus ook onze massa aansluitingen en stekkertjes. Zeker als de auto enige tijd heeft stil gestaan, is de kans groot dat er ergens een slecht contact aanwezig is. Dit resulteert dan in: Het apparaat of lamp werkt helemaal niet; Het ding werkt op halve kracht; Andere lampen of apparaten die in hetzelfde circuit zitten doen het spontaan zonder dat ze het moeten doen.  Als een apparaat of lamp maar voor de helft brandt is er op één van de contactplaatsen (de plus, maar meestal de min) een overgangsweerstand. Op de plaats van de overgangsweerstand kan het bijzonder heet worden. Het uitbranden van schakelaars is hierin een voorbeeld. Een klassiek probleem zit in de achterlichten. Je doet de richtingaanwijzers aan en de remlichten gaan knipperen. Dit lijkt op magie en is op basis van het gezonde verstand in eerste instantie niet te begrijpen. Als je op de rem trapt met de knipperlichten aan wordt de achterlichtunit een kerstboomverlichting met wisselend brandende lampen. Bij dit soort problemen weet je onmiddellijk: Dit is een aardingsprobleem. Bij het ontbreken van de aarding zoekt de stroom zijn weg via de andere aansluitingen. De oplossing: Een degelijke oplossing is om op enkele plaatsen, dicht bij de stroomafnemer, een echte aarde te maken. Er zijn hierin verschillende mogelijkheden: Boor een gaatje in de carrosserie, steek hierdoor een messing schroefbout en soldeer deze vast aan het staal. De messing bout is een ideaal aardingspun. Een tweede mogelijkheid is gebruik te maken van een stalen bout en deze even met een lasapparaat vast te hechten aan de carrosserie. Deze, meestal verzinkte, bout kan ook weer snel gaan roesten. Een derde mogelijkheid is gebruik te maken van een RVS bout. De RVS bout zal niet roesten. Op het contact van de RVS bout met de koolstof stalen carrosserie kan door galvanische corrosie een slecht contact ontstaan. Dit is enigszins tegen te gaan door de bout met verf of andere middelen af te schermen tegen indringend water.