Welkom bij oldtimerrestauratie.com

Het restaureren van oldtimers is onze passie. We doen dat niet om ons brood mee te verdienen. Tijd speelt een ondergeschikte rol. We kunnen dan ook alle aandacht en tijd geven aan problemen en hun oplossing. We restaureren onze eigen auto's en helpen anderen dit ook te doen. Het is onze doelstelling kennis over restauratie te vergaren, samen te brengen en belangeloos met anderen te delen. Dit is ook een uitgangspunt bij deze website. Steeds als we een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is, maken we er een verhaal van en publiceren we het op de website. Het gaat daarbij om informatie die je niet gauw op internet terug vindt. Een ieder kan een verhaal aanleveren. Als dit gepubliceerd  wordt, vermelden we de bron.

  

 

Nieuwe mogelijkheden op de website

Zoals u ziet is de website in een nieuw jasje gestoken. Ook zijn er een paar dingen aangepast. Nu is het makkelijker om een artikel in te zenden. Ook is er een forum-mogelijkheid toegevoegd. Als er bepaalde hoofdonderdelen toegevoegd moeten worden horen we het graag. We wensen u heel veel plezier op onze website.

 

 

Teksten op de website

Tijdens het restaureren en werken met oldtimers kom je regelmatig problemen tegen waarvan je zegt: hoe los ik dat nu weer op? Veelal is de oplossing heel simpel, als je het maar weet. Iedere keer als wij tegen iets aparts aanlopen of een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is om over uit te wijden, maken we een verhaal en plaatsten we dit op de website. In dit verband wordt het ook gewaardeerd als iemand een aardig verhaal of een goede tip heeft deze even via een mailtje naar ons opstuurt zodat we het kunnen plaatsten.

We nodigen je uit om door de website heen te bladeren en de verhalen te lezen. Ik ben ervan overtuigd dat je iets tegenkomt waar je plezier van kunt hebben.

 

motor artikel

 

Adres

Op deze website hebben wij bewust geen adres geplaatst aangezien wij niet willen dat een ieder zonder afspraak langs komt. Wij zijn lang niet altijd aanwezig. Stuur een mail voor informatie (contact) of bel even op (06-22229906). Als nodig geven we dan de adresgegevens.

 

 

De keuze van een geschikt SU- carburateur

Keuze SU carburateur

Bij het tunen van een motor komt altijd de vraag naar boven over de keuze van de meest geschikte carburateur en het aantal daarvan. Iedere motor heeft, op basis van de cilinderinhoud, en een maximum voor de benodigde hoeveelheid lucht. Als ze er voor deze motor en carburateur moeten kiezen heeft het geen enkel nut een type te kiezen dat meer lucht door kan laten dan de motor maximaal vraagt. Als we een grotere carburateur kiezen zullen we dus nooit de volledige potentie daarvan aanspreken en geven we meer geld uit dan noodzakelijk. Een carburateur die niet over zijn volledige bereik wordt gebruikt zal minder efficiënt functioneren dan mogelijk is.

Afgezien van de keuze van het type carburateur ligt er ook nog de vraag van het aantal. In essentie kun je kiezen tussen een grote of twee kleinere carburateurs. De keuze voor zelfs drie kleine carburateurs is mogelijk. Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig en er moet meestal een compromis worden gezocht.

Allereerst kijken we naar een enkelvoudige carburateur. In relatie tot de hoeveelheid doorgelaten lucht zal een grote SU carburateur net zoveel vermogen produceren als twee kleinere met het zelfde venturi-oppervlak, ervan uitgaande dat de overige zaken onveranderd zijn. Dit laatste is lang niet altijd mogelijk. De stroming van een gasmengsel is bij een enkelvoudige carburateur ongunstiger dan ingeval van twee carburateurs. Als we één carburateur hebben die een viercilinder of zescilinder motor voedt zullen de buitenste cilinders minder vermogen leveren dan de twee middelste. Door twee carburateurs toe te passen zal de verdeling van het gasmengsel veel gunstiger zijn en uiteindelijk leiden tot een lager benzineverbruik.
Vaak wordt gedacht dat het benzineverbruik bij twee carburateurs hoger zal zijn dan met een carburateur onder het motto: twee verbruiken meer dan één. Dit is niet het geval. Onder perfecte condities zal een dubbele carburateur het zelfde benzineverbruik hebben al aan enkelvoudige carburateur. Door en betere stroming van het gasmengsel is het de verwachting dat het benzineverbruik bij een dubbele carburateur zelfs lager is. Een nadeel van meervoudige carburateurs is het synchroniseren bij de afstellen van de motor.

Het is in de praktijk lang niet altijd zo dat het toepassen van een dubbele carburateur leidt tot een lager geziene verbruik. Als het vermogen van de motor door toepassing van de dubbele carburateur toeneemt zal ook het benzineverbruik stijgen. Kennelijk kon de motor bij een enkele carburateur onvoldoende lucht aanzuigen.

Om de keuze van het type carburateur en het aantal te vereenvoudigen is onderstaande grafiek opgesteld. Deze grafiek moet opgevat worden als een richtlijn en is zeker niet absoluut. Er is een behoorlijke overlap in de mogelijkheden.

grafiek carb

Opmerkingen:

  • Racemotoren kunnen in bepaalde gevallen meer vermogen opwekken bij een carburateur die één maat groter is.
  • Bij normale standaard motoren kan een maat kleiner worden genomen dan aangegeven.
  • Supercharged motoren kunnen tot 80% meet vermogen leveren bij een bepaald type carburateur; de maat van de carburateur kan daarom kleiner gekozen worden dan aangegeven.


In de grafiek staan de lucht-doorlaatmaten van de carburateurs aangegeven. Deze maten hebben betrekking op de volgende typen carburateurs:

Diameter doorlaat in inch Typen carburateurs
1 1/8" H1
1 1/4 H2, HS2
1 1/2 H4, HD4, HS4, HS4C, HIF 4
1 3/4 H6, HD6, HS6, HIF 6
1 7/8 HIF 7
2 H8, HD*, HS8