Welkom bij oldtimerrestauratie.com

Het restaureren van oldtimers is onze passie. We doen dat niet om ons brood mee te verdienen. Tijd speelt een ondergeschikte rol. We kunnen dan ook alle aandacht en tijd geven aan problemen en hun oplossing. We restaureren onze eigen auto's en helpen anderen dit ook te doen. Het is onze doelstelling kennis over restauratie te vergaren, samen te brengen en belangeloos met anderen te delen. Dit is ook een uitgangspunt bij deze website. Steeds als we een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is, maken we er een verhaal van en publiceren we het op de website. Het gaat daarbij om informatie die je niet gauw op internet terug vindt. Een ieder kan een verhaal aanleveren. Als dit gepubliceerd  wordt, vermelden we de bron.

  

 

Nieuwe mogelijkheden op de website

Zoals u ziet is de website in een nieuw jasje gestoken. Ook zijn er een paar dingen aangepast. Nu is het makkelijker om een artikel in te zenden. Ook is er een forum-mogelijkheid toegevoegd. Als er bepaalde hoofdonderdelen toegevoegd moeten worden horen we het graag. We wensen u heel veel plezier op onze website.

 

 

Teksten op de website

Tijdens het restaureren en werken met oldtimers kom je regelmatig problemen tegen waarvan je zegt: hoe los ik dat nu weer op? Veelal is de oplossing heel simpel, als je het maar weet. Iedere keer als wij tegen iets aparts aanlopen of een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is om over uit te wijden, maken we een verhaal en plaatsten we dit op de website. In dit verband wordt het ook gewaardeerd als iemand een aardig verhaal of een goede tip heeft deze even via een mailtje naar ons opstuurt zodat we het kunnen plaatsten.

We nodigen je uit om door de website heen te bladeren en de verhalen te lezen. Ik ben ervan overtuigd dat je iets tegenkomt waar je plezier van kunt hebben.

 

motor artikel

 

Adres

Op deze website hebben wij bewust geen adres geplaatst aangezien wij niet willen dat een ieder zonder afspraak langs komt. Wij zijn lang niet altijd aanwezig. Stuur een mail voor informatie (contact) of bel even op (06-22229906). Als nodig geven we dan de adresgegevens.

 

Bumperworld

walter van bussel

Even voorstellen…
De liefde voor een Citroën Traction Avant werd me met de paplepel ingegoten, al zag mijn vader het meer als vervoersmiddel dan als iets speciaals. In 1972 schafte ik zelf zo’n auto aan. Niet voor lang, want een startersbaan, ruimtegebrek en een relatie zorgden ervoor dat de auto alweer in 1974 het veld moest ruimen. Maar het bleef jeuken, dus toen ik in 2004 weer wat meer tijd kreeg, kwam er een 11 Normale. Natuurlijk werd ik weer lid van TAN en in 2007 ging ik me intensief bemoeien met het magazijn. In die tijd begon het duidelijk te worden dat de zichtbaarheid van onze oldtimers aanzienlijk verbeterd kon worden door het toepassen van LED-achterlichten, zonder dat daarbij het uiterlijk aangetast zou worden. Één leverancier was er toen slechts voor ons en die leverde een product van bedenkelijke kwaliteit. En zo kwam het dat ik de stoute schoenen aantrok en samen met een elektronica-specialist een LED-verlichting ontwikkelde die eigenlijk op alle voertuigen, 6 of 12 volt, maar wel min aan massa, toe te passen is. De huidige generatie LED-plaatjes werkt van ruim 4 tot ongeveer 16 volt op de optimale lichtsterkte. Die optimale lichtsterkte kan bijvoorbeeld niet bereikt worden met LED’s met een voorschakelweerstand. Die optie is wel heel goedkoop, maar vergeet niet dat de lichtsterkte kwadratisch afneemt met de spanning. Zo zal een dergelijke LED, ontwikkeld voor een maximale spanning van 7,5V nog op ¼ van zijn optimale lichtsterkte branden als de spanning tot 4 volt daalt.
In 2016 ben ik gestart met WITKON met het doel de levering van LED’s voor rem- en achterlichten en richtingaanwijzers van oldtimers te kunnen voortzetten.

witkon03 witkon05 witkon03

De ontwikkelde LED-plaatjes zijn klein en eenvoudig in te passen in allerlei bestaande ornamenten. Er zitten twee voedingsdraden aan, zodat ze op 2 lichtsterktes kunnen branden. En dat is praktisch voor rem- en achterlicht.
Inmiddels hebben enkele duizenden plaatjes hun weg naar de oldtimer-liefhebbers gevonden. Ook zijn enkele tientallen plaatjes verwerkt in achterlichten van caravans en aanhangers. Zeker als zo’n aanhanger met een auto met 6 volts installatie getrokken wordt is dat een hele vooruitgang, want de spanning aan zo’n aanhanger is vaak aanzienlijk lager dan verantwoord is. En wordt er eens met een 12 volts auto getrokken, dan blijven de LED’s het gewoon doen.
Meer informatie treft u aan op mijn website www.witkon.nl Naast de speciale sets voor Traction Avant lever ik ook losse plaatjes met draden, die universeel toepasbaar zijn. Voor vragen kunt u altijd contact mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

witkon01

xixion logo

Pim Wittop Koning
Beukenpark 1 | 6642CE  Beuningen
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I www.witkon.nl

d